Provincie Granada













Tot kleinschalig hotel omgebouwd oud boerenhuis boven het dorp Albuñuelas. Uitzicht over de vallei van Lecrín, de Sierra Nevada en de Sierra de los Guajares.
Faciliteiten: 5 kamers (9 bedden). Logies en ontbijt. Huur van het hele hotel (10 pers.) is mogelijk op basis van selfcatering. Eetkamer, groot terras, zwembad en prachtige tuinen.
Activiteiten: zwemmen, schildercursussen in eigen atelier, paardrijden, fietsen (fietsverhuur), wandelen, excursies (o.a. Ruta de los Pueblos Blancos)
Talen: Engels, Frans, Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Dúrcal


Contact
Fernán Núñez 2
La Loma
18659 Albuñuelas
Provincie Granada, Andalusië
0034 958 776 257 mobiel 0034 607 523 767
elcortijodelpino@gmail.com
www.elcortijodelpinolecrin.com




Cuevas Andalucia
 2 grotwoningen in een gebied met weinig toerisme, op 4 km van de historische stad Baza.
Faciliteiten: 1 grotwoning voor 2 personen (43 m²) en 1 voor 4 personen (60 m²). Beide met woonkamer met open haard, eetkamer, keuken en oosters ingerichte badkamer met toilet, 1 of 2 slaapkamers en eigen terras. Het water wordt verwarmd door middel van zonne-panelen; natuurlijke airconditioning (grottemperatuur 18-20 ºC). Zwembad, fietsen en barbecues aanwezig. Ook zijn er plaatsen voor uw tent, caravan of camper. Vlakbij heeft Al-Jatib, partner van Cuevas Andalucia, een bar-restaurant met hammam en massage-salon.
Activiteiten: excursies naar Baza (o.a.necropolissen en Arabische baden) en natuurreservaat Sierra de Baza, parapente en deltawing vliegen, wandelen, fietsen, zeilen, windsurfen klimmen
Talen: Engel, Frans, Nederlands, Spaans
Dichtbijzijnde stad: Baza

Contact
Camino de Oria s/n
Perchel Barrio
18800 Baza
Provincie Granada, Andalusië
0034 958 063 113
0034 617 240 192
cuevandalucia@gmail.com
www.cuevasandalucia.es





Alqueria de Morayma
Biologische wijn- fruitboerderij op de heuvels van de Contraviesa (Alpujarrras), vlakbj het Nationaal Park Sierra Nevada.
Facilteiten: 18 individueel ingericht kamers (40 bedden), 5 kamers met eigen keuken. Eigen restaurant met veel streekgerechten. Wijnkelder, moestuin en bibliotheek aanwezig.
Activiteiten: vele cursussen (yoga, bioenergetica), biodanza etc.) wandelen, fietsen, excursies naar o.a. Colco.
Talen: Engels, Frans, Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Granada

Contact
Alquería de Morayma s/n
18440 Cádiar
Provincie Granada, Andalusië
0034 958 343 303
alqueria@alqueriamorayma.com
www.alqueriamorayma.com




Las Semillas
Oude gerestaureerde graanmolen in de Alpujarras tussen de Sierra Nevada en de Middellandse Zee. Nevada en de Middellandse Zee. De muren zijn 60 cm dik, dus het is er altijd heerlijk koel. Eigenaar Ruud heeft een grote tuin met fruitbomen en biologische groente. Ook houdt hij kippen.
Faciliteiten: 3 gastenkamers en 2 badkamers. Verder is er een stenen gastenhuisje voor maximaal 3 personen en zijn er plaatsen voor enkele tenten en caravans. Gemeenschappelijke keuken en verkoop van eigen groenten, fruit en eieren. Zwemmen kunt u in het waterdepot van de graanmolen. Als u zin heeft, kunt u meehelpen bij het werk in de moestuin.
Activiteiten: wandelen (voor het huis langs loopt GR-142 richting Lanjarón), bergbeklimmmen, vogels kijken, paardrijden, excursies naar het hippiedorp Beneficio en Granada, meehelpen op de boerderij (evt. tegen kost en inwoning).
Talen: Duits, Engels, Frans, Nederlands,Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Motril

Contact
Rabiete S/N
Las Barreras
18400 Orgiva
Provincie Granada, Andalusië
0034 652 49 86 39
legrandcase@yahoo.com
nog geen website



Gerestaureerde biologisch werkende boerderij (tuinbouw, wijnbouw, fruitteelt) in Las Alpujarras, bij het rustieke dorpje Mairena. De moestuin en de boomgaard zijn biologisch. Het aparte gastenhuis in authentiek Andalusische stijl heeft 4-persoonskamers op basis van logies en ontbijt. Meewerken op de boerderij is mogelijk tegen kost en inwoning. De maaltijden zijn zoveel mogelijk biologisch, met producten uit eigen moestuin; vegetarisch en dieetaanpassingen (bijv. zoutloos) zijn geen probleem.
Activiteiten: Wandelen (o.a. langs over de lange-afstandspaden GR7, de E4 of de Sulayr rond de Sierra Nevada, excursies (Granada, Baza, Sevilla etc.), fietsen (breng uw eigen fiets mee), vogelskijken, paardrijden, langlaufen.
Talen: Duits, Frans, Engels, Nederlands, Spaans
Dichtstbijzijnde stad: Granada

Contact
Calle Iglesia, 14
18494 Mairena
Provincie Granada, Andalusië
0034 958 760 177
vyr@raya.org
www.vyrcasarural.raya.org/




Een gastenhuis van Semilla Besada, een experimenteel holistisch boerderijproject, hoog in de Sierra Nevada. De (Britse) eigenaren boeren met behulp van onder meer permacultuur http://www.s1366661.fmns.rug.nl/ op de 12 hectare droge grond van Semilaa Besada. Ook geven ze cursussen en workshops (o. m .permacultuur en holistisch management)

Voorzieningen: The Lodge beslaat de eerste verdieping van het familiehuis, maar heeft een eigen opgang. Twee slaapkamers, elk met twee bedden. De kamer aan de zuidzijde heeft een houtkachel. Woonkamer met kitchenette en houtkachel. Het hout komt van locale duurzame bronnen. Badkamer met douche, mini-bad, afbreekbare lichaamsverzorgingsproducten en spaartoilet. Op verzoek stelt Semilla Besada composttoiletten beschikbaar. Het gebruikte water wordt gerecycled (planten). Zonne-panelen en een windturbine zorgen voor elektriciteit en warm water.
Selfcatering. Het hele jaar door zijn scharreleieren, zelfgebakken brood en geitenmelk verkrijgbaar. Gasten ontvangen bij aankomst een gratis pakket organische versproducten. 

Activiteiten: wandelen, vogelskijken, botanie, trekking, bergbeklimmen
Talen: Engels, Spaans
Dichtsbijzijnde stad: Granada

Contact
Aspen Edge,
Apartado de Correos 19,
18420 Lanjarón
Provincie Granada, Andalusië
(0034) 958 347 053
www.holisticdecisions.com